sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Väkevät alkoholijuomat

Eri tekijät vaikuttavat alkoholijuomien makuun ja pitoisuuksiin.
Miedot alkoholijuomat valmistetaan yleensä hiivan avulla käyttämällä kun taas väkevät tislataan.
 
Väkevien alkoholijuomien makuun ja ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ovat:
-kypsytysaika ja -astian materiaali
-suodatetaanko tuote vai ei
-sekoitetaanko eri tislauseriä keskenään vai ei
-maustetaanko juoma jollain
 
Tietenkin erilaisilla tislausmenetelmillä on vaikutus myös lopputulokseen. Tislausmenetelmiä löytyy kahden laista: pannutislaus tai kolonnitislaus.
Pannutislausta käytetään usein sillon kun halutaan että raaka-aineen maku ja aromi säilyvät.
Kolonnitislauksessa pyritään enemmän nostamaan alkoholipitoisuutta, jolloin aromit ja maku häviävät melkein kokonaan.
 
Väkevien viinojen raaka-aineina käytetään yleensä hedelmiä, (rypäleet, luumut, omenat, kirsikat...) mutta myös erilaisia viljoja.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti