Eri tekijät vaikuttavat alkoholijuomien makuun ja pitoisuuksiin.
Miedot alkoholijuomat valmistetaan yleensä hiivan avulla käyttämällä kun taas väkevät tislataan.
Väkevien alkoholijuomien makuun ja ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ovat:
-kypsytysaika ja -astian materiaali
-suodatetaanko tuote vai ei
-sekoitetaanko eri tislauseriä keskenään vai ei
-maustetaanko juoma jollain
Tietenkin erilaisilla tislausmenetelmillä on vaikutus myös lopputulokseen. Tislausmenetelmiä löytyy kahden laista: pannutislaus tai kolonnitislaus.
Pannutislausta käytetään usein sillon kun halutaan että raaka-aineen maku ja aromi säilyvät.
Kolonnitislauksessa pyritään enemmän nostamaan alkoholipitoisuutta, jolloin aromit ja maku häviävät melkein kokonaan.
Väkevien viinojen raaka-aineina käytetään yleensä hedelmiä, (rypäleet, luumut, omenat, kirsikat...) mutta myös erilaisia viljoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti